צ'ורוס אלה סופגניות מושחתות וטעימות במיוחד שמגיעות אלינו מאזור מקסיקו ודרום אמריקה. הן עשויות מבלילה מתוקה שמטוגנת בשמן עמוק בצורת צינורות ארוכים ומגולגלים עם קינמון וסוכר. נהוג ומומלץ למלא אותן או לטבול את הצ'ורוס עם רטבים מתוקים כמו שוקולד, וניל, ריבת חלב או כל דבר אחר.
צ'ורוס הוא קינוח משגע שכבש את ישראל כבר מזמן, הוא פופולארי במסעדות שמגישות אוכל ספרדי או מקסיקני, דוכן צ'ורוס באירועים או בפסטיבלים, שדרוג לסופגניות בחנוכה או פשוט כי סתם…מדי פעם זה כיף וטעים להכין אותו בלי קשר לאירועים ?
צירפנו לכם כאן מתכון מנצח להכנת צ'ורוס ביתי ומושחת! בתיאבון !
מצרכים לצ'ורוס:
- 150 גרם קמח
- 50 גרם סוכר
- 100 גרם שמן
- 4 ביצים
- חצי כפית תמצית וניל איכותי
- קורט מלח
- 250 מ"ל מים
- שמן עמוק
קישוט והגשה:
- אבקת קינמון
- סוכר
- רטבים: שוקולד, מייפל, ריבת חלב
- גלידה: וניל/שוקולד או כל טעם שאוהבים
אופן הכנת הצ'ורוס:
- מחממים בסיר קטן את השמן, סוכר, וניל ומלח עד לרתיחה. ברגע שהתערובת מגיעה לרתיחה מסירים מהאש ומוסיפים ישר את הקמח ומערבבים עד שהעיסה מתגבשת לגוש בצק.
- בעזרת מיקסר מערבבים את הבצק בין 2-3 דקות עד שהבלילה מצטננת מעט ומוסיפים את הביצים (טרופות) בהדרגה וממשיכים לערבב עד לקבלת בלילה חלקה.
- כאשר התערובת חלקה והבצק מוכן מעבירים אותו לשקית זילוף עם פיה משוננת ורחבה.
- בינתיים תחממו שמן עמוק בסיר טיגון עד שמגיעה לטמפרטורה של כ-180 מעלות.
- מזלפים פסים של הבצק לתוך השמן באורך של 10 ס"מ לכל היותר, לא להעמיס יותר מדי בכמות הזילוף – כל פעם 3-4 צ'ורוס. מטגנים מ2 הצדדים עד להזהבה.
- מערבבים מעט קינמון וסוכר יחד, את הצ'ורוס המוכנים סופגים בנייר סופג משאריות שמן ומגלגלים את הצ'ורוס בתערובת של הקינמון והסוכר.
- אוכלים במקום ומהר שלא יגמר. ניתן להגיש עם רטבים לטעמכם – שוקולד, מייפל, ריבת חלב, גלידה וכדומה.
אם אתם מתכננים לערוך אירוע בחנוכה ייתכן ודוכן צ'ורוס הוא שדרוג משמעותי לבר המתוקים, מתאים מאוד לשדרוג בר לחתונה, בר מתוקים לבר מצווה וגם בר מתוקים לברית/ה.
צרו קשר איתנו עוד היום 054-8190445